1 Comment

Pizza snails – Pizzás csiga

Road trip snack

It was a long before I baked this snack, but the appropriate occasion has come before the vacation. The pizza snail is a perfect road trip snack: no crumbs, has characteristic taste and there are few who do not like it. The trip was long to Montenegro, we run out of the snails quickly…

Ingredients (~35 snails):

Yeast dough:

  • 3 dl (~10 fluid ounces) milk
  • 1 teaspoon sugar
  • 30 g (1.1 ounces) fresh yeast
  • 50 dkg (1 pound and 1.64 ounces) flour
  • 2 egg yolks
  • 5 dkg (1.8 ounces) butter
  • 1 teaspoon salt

Filling:

  • oil as needed
  • 1 pizza sauce
  • oregano to taste
  • grated cheese to taste

Instructions:

  1. Heat the milk with a teaspoon of sugar, crumble the fresh yeast in it, leave at a lukewarm place until the yeast swells and dissolves.
  2. Melt the butter, add the egg yolks, the flour, the pinch of salt and of course the swollen yeast with the milk. Mix to combine. Let it rise until doubled in size (~30 minutes).
  3. Roll out the dough as long as we can and grease it with oil.
  4. Grease it entirely with the pizza sauce, sprinkle with oregano and grated cheese.
  5. Roll up the dough and cut into inch thick slices.
  6. Preheat oven to 390°F (200°C).
  7. Put the snails into a baking pan with bakery paper, grease the cylindrical side with oil, top with grated cheese.
  8. Bake until the pizza sauce becomes brown on the bottom of the snails.

Printable version

Úti kaja

Ez a süti sokáig váratott magára, de a megfelelő alkalom a nyaralás előtt érkezett el. A pizzás csiga tökéletes úti kaja: nem morzsál, karakterisztikus íze van és kevesen vannak, akik ne szeretnék. Az út hosszú volt Montenegróig, a csiga gyorsan elfogyott…

Hozzávalók (~35 csiga):

Tészta:

  • 3 dl tej
  • 1 kiskanál cukor
  • 30 g élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg vaj
  • 1 kiskanál só

Töltelék:

  • étolaj szükség szerint
  • 1 pizzakrém
  • oregánó ízlés szerint
  • reszelt sajt ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A tejet a kiskanál cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, langyos helyen hagyjuk, míg az élesztő felfut.
  2. Megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, csipet sót és természetesen a felfuttatott élesztőt a tejjel. Összegyúrjuk. Addig kelesztjük, míg kétszeresére nő (~30 perc).
  3. A tésztát kinyújtjuk olyan hosszúra, amennyire csak tudjuk, és megkenjük olajjal.
  4. Teljesen megkenjük pizzakrémmel, megszórjuk oregánóval és reszelt sajttal.
  5. Feltekerjük a tésztát, majd ujjnyi vastag karikákra vágjuk.
  6. Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.
  7. A csigákat sütőpapíros tepsibe rakjuk, az oldalukat megkenjük olajjal, tetejére reszelt sajtot teszünk.
  8. Addig sütjük, amíg a csigák alján a pizzakrém barnára sül.

Nyomtatható verzió

“Cake bar” snail Leisurely “No meat” Salt Sütibár Sós csiga “Hús nélkül” Ráérős
Advertisements

One comment on “Pizza snails – Pizzás csiga

  1. […] Pizza snails (jucmis.wordpress.com)…..I thought these looked like a winner for pizza dough too […]

Questions and comments – Kérdések és hozzászólások

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: